Mariska Jagt

Mariska Jagt is een talentvolle, ambitieuze interieurontwerper. Spotless Mind heeft geholpen haar visie in taal te vangen. Het resultaat helpt de studio om een volgende stap te zetten in de veelbelovende groeistrategie.

De essentie van eenvoud

Elke ruimte is een uitdaging. Esthetiek en functionaliteit vinden elkaar op de grens van het haalbare. Precies daar ontstaat essentie, daar wordt het spannend. Want ruimte voor verandering ligt per definitie buiten het vertrouwde: Het huis waarvan je níet durfde te dromen, het kantoor waarvan je niet wist dat het bestond. Mijn studio vervult dan ook geen wensen, maar overtreft verwachtingen. Dat is de uitdaging die ik aanga, in elk project.

Ik ontwerp interieurs voor woningen, kantoren en andere plekken waar hospitality centraal staat. Heel verschillende plekken, maar met heel interessante overeenkomsten. Altijd en overal zoek ik naar eenheid. Verschillende eisen en tegengestelde wensen worden in een interieur verwerkt tot een logisch geheel. Geen chaos of compromis, maar balans. Dat is een voorwaarde om ècht te kunnen leven in een ruimte. Om er gelukkig te zijn. Als ik daarin slaag en dankbare ogen zie stralen, besef ik telkens weer de schoonheid van essentie. En weet ik waarom dit mijn vak is.

Mijn stijl laat zich niet zo gemakkelijk vangen, ze ontwikkelt zich voortdurend. Ik hou van eenvoudige luxe en van aardse robuustheid. Kleuren, vormen en materialen hebben afzonderlijk een tijdloos, universeel karakter, maar in de combinatie ervan ontstaat een uniek ontwerp. Duurzaamheid is voor mij stijl die overeind blijft, die zich staande houdt.

Om plaats te maken voor de essentie van een plek en haar gebruikers, confronteer ik mensen met hun eigen wensen. Met de vraag àchter hun vraag. Vanuit een sterke vertrouwensband kom ik dichtbij om te prikkelen tot een boeiende zoektocht. Puur op het gevoel achterhaal ik ideeën over de opdracht en de opdrachtgever. Experimenteren is daarbij evident. Verwacht van mij daarom geen gepolijste formule. Het enige waarin ik consistent ben, is de wil tot vernieuwing. De grens opzoeken in het belang van het beste ontwerp. Alles wat ik daarvoor nodig heb, is enthousiasme van de opdrachtgever. Samen verrassen we elkaar. 

Wat mijn studio ontwerpt, maakt ze ook waar. Letterlijk. Het klinkt zo logisch, maar ons totaalpakket van ontwerp èn realisatie is zonder meer vernieuwend in de markt. Zo kunnen klanten de volledige zorg voor het interieur uit handen geven. Bij de oplevering branden de kaarsen en staan de juiste bloemen in de vaas. Maar ook voor de technische uitvoering van, vaak zelf ontworpen, meubels en interieurs neem ik alle verantwoordelijkheid. Bij die garantie voor resultaat voelt iedereen zich prettig.

Ofschoon ik sta voor mijn ontwerpen, ben ik natuurlijk niet blind voor bezwaren, of wars van alternatieven. Ik deel mijn overtuiging met de opdrachtgever, die op zijn minst wordt verleid om zijn voorkeuren te heroverwegen. Dat spanningsveld geeft immers energie. En daaruit ontstaan de mooiste ideeën. Uiteindelijk maakt die ontdekkingsreis interieurontwerp zo enorm waardevol.